м. Київ, вул. Радищева, 3, оф. 402

office@teploma.com.ua

+38 (044) 251 71 50 
+38 (067) 354 88 80 
+38 (067) 328 88 67

Як обрати пінопласт для утеплення

27.07.2018 14:33

Пінопластовий утеплювач - найбільш затребуваний матеріал для теплоізоляції будівель. При виборі пінопласту грають роль його доступна ціна, можливості і якісні показники. Він має малу вагу і добре поводиться в процесі монтажу.пінопласт 2

Характеристика: розміри, товщина, щільність

Для того щоб правильно вибрати пінопласт, який прослужить довгі роки, успішно справляючись з покладеними на нього функціями, потрібно звертати увагу на якість, габарити і щільність матеріалу.

Розміри

Відповідні розміри листів визначаються насамперед габаритами будівлі. Якщо об'єкт, на якому проводиться утеплення стін пінопластом, невеликий, то раціонально застосовувати листи менших розмірів, ніж для теплоізоляції великої будови.

Товщина

Товщина пінополістиролу підбирається з урахуванням індивідуальної сукупності факторів - товщини і матеріалу стін, кліматичних особливостей регіону, призначення приміщень і т.д.

На території України цей показник визначається державними будівельними нормами - ДБН В.2.6-31:2006 «Теплова ізоляція будівель». Відповідно до цього документа, мінімальна товщина утеплювача для зовнішніх стін будівель в першій температурній зоні нашої країни дорівнює 10 см.

Внутрішнє утеплення будинку, що складається з декількох поверхів, часто проводиться за допомогою пінополістиролу меншої товщини. Наприклад, в помірному поясі для багатоквартирних будинків зазвичай використовуються листи 5 см.

Чим вище цей показник, тим менше тепловтрати і нижча вартість опалення. Однак, вибір залежить від призначення приміщення і очікуваного температурного режиму всередині нього.

Щільність

Щільність пінополістиролу розраховується, виходячи з об'єму повітря між гранулами матеріалу. Цифри, якими позначається цей показник, позначають максимальну щільність, яка в реальності дещо нижча від заявленої. Наприклад, пінопласт 15 кг/м3 має щільність в межах 7-13 кг/м3.

Вибір щільності утеплювача також залежить від матеріалу стін, географічного розташування об'єкта і його функціонального призначення. Зовнішнє утеплення стін, розташованого в зоні з контрастними температурними режимами, перепадами рівня вологості, слід проводити пінопластом з маркуванням 15-25. Для утеплення фундаменту і покрівлі краще використовувати пінополістирол більш високої щільності - 25-35 кг/м3.

Звичайний або екструдований?

Ринок пропонує споживачам два види пінополістиролу - звичайний і екструдований. ЕППС часто стає кращим варіантом для утеплення фасадів, покрівлі, підлоги і підвалів. Його дрібнопориста структура (з осередками не більше 0,2 мм) забезпечує неперевершені експлуатаційні показники - він водостійкий, більш міцний і довговічний, в порівнянні зі звичайним пінопластом.

Однак, перший варіант більш бюджетний. Він пройшов багаторічні випробування на міцність, неодноразово довівши свою ефективність при організації різних теплоізоляційних систем. Це - оптимальний вибір по співвідношенню ціни і якості.

Сфера використання

пінопласт 3Якісний будівельний пінопласт широко застосовується при організації теплоізоляційних систем фасадів, утеплення приміщень, підвалів, підлог, покрівлі. Доступність матеріалу обумовлює його затребуваність при облаштуванні дач, складів та інших господарських будівель.

Пінополістирол - екологічно безпечний утеплювач і може використовуватися при будівництві дитячих і медичних установ.

Широка сфера застосування пінопласту, однак, обмежується нормативами документів ДБН В.2.6-33:2008 та ДБН В.1.1-7-2002. Так, утеплення багатоповерхового будинку висотою понад 26,5 м має проводитися мінеральною ватою, а не пінополістиролом.

Переваги та недоліки пінополістиролу

Ключовим достоїнством матеріалу, безумовно, є його теплоізоляційні властивості. Але це далеко не всі переваги пінополістиролу. Утепленню стін пінопластом надають перевагу більшість споживачів, тому що він:

  • не вбирає вологу, не вимагає пароізоляції;
  • стійкий до появи цвілі;
  • має високі теплоізоляційні показники;
  • довговічний;
  • легкий, зручний в монтажі;
  • екологічно безпечний;
  • стійкий до займання (плавиться, але не горить);
  • доступний за ціною.

До недоліків можна віднести низьку повітропроникність пінополістиролу, необхідність захищати його від механічних пошкоджень додатковим шаром матеріалів і привабливість для гризунів, з якою легко справляється грамотна організація систем теплоізоляції.

Переваг утеплювача, безумовно, набагато більше, ніж недоліків, саме тому він був і залишається найбільш затребуваним серед професіоналів. Але вибирати пінопласт необхідно в перевірених і надійних місцях, тому що від його якості залежить результат і окупність витрат на утеплення.

Надійний пінопласт від ТМ "ТЕПЛОМА"

Виробнича компанія "ТЕПЛОМА" виготовляє і продає якісний пінополістирол з різними характеристиками для всіх видів робіт. Безкомпромісне дотримання процесів виробництва, найкраща сировина і доступна цінова політика дозволяють нам займати лідируючі позиції на українському ринку полімерних матеріалів.

Вибирайте пінополістирол від "ТЕПЛОМА", який зігріває по-справжньому!