м. Київ, вул. Радищева, 3, оф. 402

office@teploma.com.ua

+38 (044) 251 71 50 
+38 (067) 354 88 80 
+38 (067) 328 88 67

Внутрішня теплоізоляція пінопластом

12.01.2018 11:15

Внутрішня теплоізоляція пінопластом - легко, доступно, швидко!

Затишок в будинку неможливий без комфотного клімату всередині. Часто, щоб створити необхідні умови в приміщенні, доводиться вдаватися до внутрішньої теплоізоляції стін. Цей спосіб приваблює багатьох господарів, так як він значно дешевше, ніж утеплення фасаду будинку.
До того ж, утеплення зовнішніх стін дуже трудомісткий процес і може вимагати узгодження - збереження архітектурної композиції будівлі може виявитися більш пріоритетним, ніж Ваш особистий комфорт.

Навіщо потрібно утеплювати стіни всередині будинку?

Іноді утеплення внутрішніх стін в квартирі необхідно, так як це допомагає:

  • підтримати бажаний температурний режим в приміщенні;
  • економити на опаленні в холодну пору року, так як теплоізоляція значно скорочує втрати тепла;
  • попередити утворення цвілі на стінах (з цим часто стикаються "щасливі" володарі кутових квартир).

Утеплення внутрішніх стін - самий бюджетний варіант теплоізоляції (а заодно, і звукоізоляції приміщення). Вартість таких робіт відчутно нижча, ніж при фасадних роботах, для яких необхідно звертатися до бригад будівельних альпіністів.

До того ж, якщо Ви володієте мінімальними навичками спілкування з інструментами і достатньою кількістю вільного часу, Ви можете самостійно монтувати теплоізоляційні матеріали в приміщенні.

Переваги екструдованого пінопласту як утеплювача

Теплоізоляція за допомогою екструдованого пінопласту (стеродур) - поширений спосіб забезпечення гідного клімату в квартирах і будинках. Це - доступний і зручний у монтажі матеріал з гідними якісними показниками:

  • високі теплоізоляційні властивості (добре утримує тепло);
  • легкий (при утепленні приміщення пінопластом можна обійтися без помічників);
  • простий в монтажі (листи легко стикувати, можна прибирати зайве різаком прямо по ходу робіт);
  • довговічний, тому що не боїться різких перепадів температури;
  • структура пінопласту не схильна до утворення грибка і цвілі;
  • не вбирає вологу, не вимагає додаткової гідроізоляції;
  • дешевий;
  • забезпечує додаткову звукоізоляцію приміщення;
  • може використовуватися під теплі підлоги (потрібне додаткове кріплення дюбелями-парасольками).

Таким чином, екструдований пінопласт є доступним теплоізоляційним матеріалом з великою кількістю вагомих переваг.

Що потрібно передбачити при внутрішньому утепленні стін?

Утеплення стін зсередини іноді буває єдиним доступним способом забезпечити собі комфортне життя і тепло в зимові холоди. Але тут потрібно бути уважним і підійти до питання з усією серйозністю.

  • Точка роси при внутрішній теплоізоляції зміщується на теплоізоляційний шар, що призведе до утворення вологи і, як наслідок, можливого утворення цвілі на стіні. Уникнути цього допоможуть пароізоляційні матеріали. Крім того, стіну можна попередньо обробити антигрибковим засобом.
  • Вентиляція. Утеплення приміщення зсередини призводить до підвищеної вологості в ньому. Кімната повинна добре вентилюватися, інакше доведеться подбати про додаткову систему вентиляції.
  • Площа приміщення. Внутрішня теплоізоляція відіб'ється на площі кімнати, тому в невеликих приміщеннях (якщо дозволяє ситуація) краще використовувати тонкі листи пінопласту.
  • Крихкість матеріалу. З одного боку, це незручність, яка вимагає дбайливого ставлення до пінопласту при проведенні теплоізоляційних робіт. З іншого боку, саме легкість і крихкість допомагають цьому матеріалу бути зручним при монтажі (його неважко обрізати і стикувати між собою).

Дюбелі для теплоізоляції

Екструдований пінопласт має низькі адгезійні властивості і вимагає додаткової фіксації дюбелями з широкими пластиковими капелюшками - вони надійно утримують утеплювач і не потопають у ньому.
Компанія "ТЕПЛОМА" пропонує дюбель-зонт для теплоізоляції з пластиковим стрижнем, який має низьку теплопровідність і допомагає зберегти тепло в будинку. Крім того, пластиковий цвях не утворює містків холоду, не постраждає від корозії і прослужить нескінченно довго.

У нашому каталозі представлені дюбелі класів "Преміум" і "Стандарт". Більш низька вартість товарної групи другого класу - пояснюється компромісним рішенням для підвищення доступності матеріалів. Незначне додавання домішок вторсировини не відображається на незмінно високій якості продукції власної торгової марки "ТЕПЛОМА".

При виборі дюбеля-парасольки слід враховувати товщину теплоізоляційних листів, які будуть кріпитися до поверхні стін. Довжина пластикового стрижня повинна перевищувати товщину пінопласту на 40-50 мм.

Компанія "ТЕПЛОМА" вже більше десяти років впевнено витримує конкуренцію на ринку полімерних технологій. Ми виробляємо високоякісну продукцію, яка має найбільш затребувані характеристики, які допомагають забезпечувати збереження тепла в будинку і економити на комунальних платежах.

Для зручності клієнтів ми пропонуємо всі матеріали, які можуть знадобитися Вам при організації теплоізоляційних систем будівель - пінопласт, пінополістирол, ПВХ, плівка, армована сітка, фасадна фарба, штукатурка і дюбелі-парасольки різних розмірів і сортів. Наші ціни вміло допомагають підтримувати тепло в домівці. Компанія "ТЕПЛОМА" - тепло Вашого будинку!