м. Київ, вул. Радищева, 3, оф. 402

office@teploma.com.ua

+38 (044) 251 71 50 
+38 (067) 354 88 80 
+38 (067) 328 88 67

Як прикріпити пінопласт

27.07.2018 15:25

Кріплення пінопласту для створення теплоізоляційного шару багато хто вирішує робити самостійно. Ця робота цілком доступна не для професійних будівельників, однак вимагає акуратності, вміння поводитися з інструментами і чіткого дотримання етапів монтажу.

Перед початком робіт

Перед тим, як приступити до монтажу утеплювача, не зайвим буде передбачити деякі моменти. Наприклад, визначити найбільш підходящий для об'єкта спосіб кріпити пінопласт. Це може бути приклеювання, фіксація на дюбель-грибок або поєднання обох методів.

Для першого способу потрібно підібрати клейову суміш, а якщо надаєте перевагу надійному механічному кріпленню, то необхідно підібрати якісні дюбелі з капелюшком, які підходять за своїми характеристиками.

  1. Вибрати вид дюбеля. Споживачеві пропонуються 3 види виробів - пластиковий дюбель з металевим цвяхом, з термоголовкою і з полімерним стрижнем. Перший варіант демонструє зниження ефективності теплоізоляції за рахунок високої теплопровідності металу. З цією проблемою успішно справляється термоголовка, але такі дюбелі - найдорожчі на будівельному ринку.

Пластиковий дюбель-грибок не утворює містків холоду і не страшиться корозії. До того ж він знаходиться в самій доступній ціновій категорії. Тому цей варіант використовується найчастіше.

  1. Правильно розрахувати довжину дюбеля. Фахівці рекомендують вибирати дюбелі з довжиною стрижня, що перевищує товщину утеплювача на 50-60 мм. Так, для листа пінополістиролу товщиною 120 мм, ідеальним буде дюбель-парасолька на 180 мм.
  2. Продумати схему розстановки листів. Це дозволяє мінімізувати обрізки і, відповідно, витрати. Оптимальним вважається шахове розташування пінополістиролу.

Переваги кріплення на дюбель

Такий спосіб кріпити пінопласт вважається найбільш ефективним. Широкий капелюшок-парасолька не потопає в утеплювачі, деформує його і забезпечує надійну фіксацію. Крім того, вартість дюбелів з пластиковим стрижнем більш ніж доступна.монтаж пінопласту

У виробничій компанії "ТЕПЛОМА" можна підібрати і придбати високоякісні дюбелі для пінопласту різних сортів і розраховані на листи будь-якої товщини.

Монтажу пінополістиролу

  1. Підготовчий етап полягає в підготовці поверхні, на яку будуть кріпитися листи матеріалу для утеплення. Це - демонтаж конструкцій, які можуть стати на шляху майстра, а також ремонт тріщин, сколів і вирівнювання нерівностей основи (якщо ці процедури є доцільними).

На цьому етапі важливим моментом є обробка стін сумішами, що перешкоджають поширенню цвілі і грибка. Вони також підвищують адгезію пінопласту з основою.

  1. Приклеювання листів. На виворітну поверхню матеріалу наносять тонким шаром клей і щільно притискають до стіни. Потім дають конструкції висохнути.

Однак, таке кріплення утеплювача не можна назвати бездоганним, тому більшість професійних будівельників воліють робити подальшу фіксацію за допомогою дюбеля для пінопласту.

Важливо. Між приклеюванням і наступним етапом має пройти мінімум 3 дні. Цей період необхідний для повного висихання клею, щоб пінополістирол не відійшов від поверхні при подальших маніпуляціях.

  1. Кріплення листів парасольками забезпечує механічну стійкість теплоізоляційної системи і є важливим етапом для об'єктів будь-якого типу. Пінополістирол фіксується пластиковим дюбелем до основи з розрахунку не менше 5 штук на кожен лист (розташовуються в центрі і по кутах). Капелюшок повинен злегка потопати в утеплювачі (на 1-2 мм).

Кріплення на дюбель-парасольку є останнім етапом перед початком необхідних оздоблювальних робіт.

Теплоізоляційні роботи - вдячні клопоти, які дозволять в подальшому не тільки комфортно жити, але і помітно заощадити на оплаті опалення. Скрупульозне ставлення до процесу і використання якісних матеріалів гарантовано забезпечують хороший результат.

Наша компанія бажає вам якомога швидше відчути тепло ваших стін за допомогою продукції ТМ "ТЕПЛОМА".